LAC zoekt partners voor 3D-printen met lasrobots

LAC zoekt partners voor 3D-printen met lasrobots

LAC zoekt partners voor 3D-printen met lasrobots
Kennisinstelling LAC, het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en de Universiteit Twente zijn op zoek naar bedrijven die willen gaan samenwerken aan de ontwikkeling van het Waam (Wire Arc Additive Manufacturing) proces. Dat is een lasproces waarmee 3D-modellen met lasrobots in diverse materiaalsoorten ‘geprint’ kunnen worden.

Deze oproep doet Jeroen Wevers, projectleider bij LAC. Er is geen deadline voor het aanmelden, bij voldoende deelname gaan ze van start. Met de betrokken partners wordt overlegd hoe ze het project gaan inrichten. Wevers geeft hierna uitleg over de voordelen, de eventueel te gebruiken technieken en de uitvoering van het Waam-project.

Poederbedprocessen

Volgens Wevers zijn op dit moment poederbedprocessen met al haar beperkingen de standaard, wanneer het gaat om het 3D-printen van metalen onderdelen. Door de unieke vormvrijheden van Waam, en de mogelijkheid om in kleine series en enkel stuks met hoge snelheden te produceren is Waam een aantrekkelijke en aanvullende technologie. Lees hier verder

Foto ter illustratie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.