Leerlingen Farel College maken 3D-hand voor leeftijdsgenoot

Leerlingen Farel College maken 3D-hand voor leeftijdsgenoot

Leerlingen Farel College maken 3D-hand voor leeftijdsgenoot
Leerlingen van het Farel College uit Amersfoort maken een 3D-hand voor een leeftijdsgenoot uit oorlogsgebied die nu nog een hand mist. De prothesehand wordt gemaakt op de Farel Academy aan de J.P. Sweelinckstraat.

Het Farel College ging hiervoor een samenwerking aan met het Amerikaanse CrossRoads Middle School in Columbia, South Carolina. Een post op internet met de vraag of mensen ideeën hadden voor het gebruik van de op de Academy aanwezige 3D-printer voor educatieve doeleinden, leverde een interessante reactie op vanuit Amerika van de CrossRoads Middle School. “Of wij mee wilden werken aan het maken van een prothesehand voor een jongere.

Deze school heeft een prachtig project opgezet voor het maken van 3D-handen voor jongeren uit oorlogsgebieden. Dat is natuurlijk geweldig! Leerlingen krijgen op deze manier de kans om op een leuke en educatieve manier de 3D-printer te gebruiken. Tegelijkertijd maken ze iets wat voor die gehandicapte jongere uit oorlogsgebied van grote waarde is.

Hij of zij heeft straks weer een hand”, vertelt Chris van de Pol, ICT-begeleider op het Farel College, enthousiast. Streven is om dit lesjaar één hand te leveren. Voordat de prothesehand de reis maakt naar de desbetreffende jongere, wordt er op het MIT (Massachusetts Institute of Technology) robotica ingezet, zodat de hand complexe handbewegingen kan maken.

Fijngevoelig

Sven Mol uit 6 vwo is een van de leerlingen die aan de hand werkt. Hij geniet er van, maar legt uit dat het best wel complex is om bijvoorbeeld een goed vingerkootje te printen. “Het printen is heel fijngevoelig.” Ter illustratie laat hij de mislukte kootjes zien. Op het eerste gezicht niks mis mee, maar voor een hand is alleen het allerbeste geprinte kootje geschikt.

Vervolgens moeten de verschillende onderdelen goed op elkaar aan te sluiten zijn. Handleidingen worden geraadpleegd en de 3D-printer moet op de millimeter nauwkeurig ingesteld staan. Het enthousiasme is er niet minder om bij deze leerling en zijn begeleider. “Het streven is om door te gaan met dit project. Dus hopelijk volgen er na deze eerste hand heel wat volgende handen”, zegt Van de Pol.

Meer informatie over het 3D-handenproject is te vinden op: www.handchallenge.com.

Bron:amersfoortnu.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.