Leren 3D-printen bij Gate2

Leren 3D-printen bij Gate2

Leren 3D-printen bij Gate2
Bedrijvencentrum Gate2 in Rijen ontwikkelt zich naast kennis- en ontwikkelingscentrum op vliegtuiggebied ook als onderwijsinstituut voor scholen en bedrijven. Samen met ROC Tilburg, mbo, Avans, diverse universiteiten en bedrijven uit de regio worden praktijklokalen ingericht, waar na de zomer les en cursus wordt gegeven onder meer in 3D-printen.

Het bruist in en op Aeroparc Gilze en Rijen. Steeds meer simulatoren en vliegtuiggerelateerde bedrijfjes ontwikkelen zich hier, alleen en vooral ook samen met andere bedrijven en onderwijsinstellingen. Bij Merlin Aviation van Willem Braat, eerder gevestigd op Breda Airport in Seppe, leggen de Franse studenten Mewen (19) en Antonim (22) de laatste hand aan hun stageopdracht. ,,Dit was een bijzondere kans”, zeggen de twee van de technische universiteit in Rennes. ,,En het is very ‘gezellig’.”

Willem Braat is onder de indruk van de studenten. Hij bouwt en verkoopt vliegtuigsimulatoren. ,,Zij hebben onderdelen in het throttle-systeem (zeg maar de gas- en remhandels) van een Boeing 737 pilootproof geknutseld met één bijzondere en één geniale verandering. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.