Leven baby gered dankzij 3D geprint hart

Leven baby gered dankzij 3D geprint hart

Leven baby gered dankzij 3D geprint hart
Doktoren van het Morgan Stanley Children’s Hospital in Manhattan hebben het leven gered van een twee weken oude baby dankzij een 3D geprint hart. De baby kwam op de wereld met een hartafwijking. Door het gebruiken van een 3D geprint hart konden de doktoren een veel ingrijpende operatie voorkomen.

De doktoren van het ziekenhuis in Manhattan gebruikten data van een MRI-scan van het hart van het kind om een 3D model te maken van het hart en vervolgens met een 3D Printer het hart te printen. Zonder het gebruik van het 3D geprinte hart, moesten de doktoren in het ziekenhuis een extra zware operatie toepassen op de baby. “Het hart van de baby had gaten en de hartkamers zijn een soort doolhof,’ zei dokter Emile Bacha die de operatie uitvoerde.

Zware operatie

Met zware operatie moeten de artsen het hart van het kind eerst tijdelijk stil zetten om zo te kunnen kijken wat er precies tijdens de operatie moet gebeuren. Deze fase konden de doktoren nu overslaan. De operatie met het 3D geprinte hart is geslaagd. Volgens de artsen kan de baby een “relatief normaal leven” leiden.

Foto: Morgan Stanley Children’s Hospital

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.