Leven Mina gered dankzij 3D-printing

Leven Mina gered dankzij 3D-printing

Leven Mina gered dankzij 3D-printing
Een doodzieke peuter die geboren werd met een ernstige hartafwijking, kan blijven leven dankzij een replica van haar hart die gemaakt is met behulp van een 3D-printer. De twee-jarige Mina Khan werd geboren met een gat tussen de hartkamers. Dit zorgde ervoor dat Mina Khan moest vechten voor haar nog jonge leven.

De afwijking aan het hart van Khan, zorgde ervoor dat ze vaak moe was. Ook zorgde de afwijking ervoor dat Khan niet zoals een gezond kind, kon groeien. De prognose was niet veelbelovend voor Khan. Artsen waren bang dat ze het misvormde hart van het kleine meisje niet konden herstellen.

Een team van artsen van het St Thomas Hospital in Londen creëerde een exacte kopie van het hart van het meisje. Dr. Gerald Greil van het St. Thomas Hospital ontwikkelde het 3D-geprinte hart. Greil is specialist op het gebied van 3D-printing technieken van het St.Thomas Hospital.

Professor David Anderson leidde het operationele team. Hij vertelde tegenover de Sunday Times dat Mia een zeer complex gat in haar hart heeft wat voor een enorme opgave zorgde. Het team nam de verzamelde gegevens van de CT en de MRI samen om een model van haar hart en een aangepaste patch te ontwerpen.

De operatie aan het hart is geslaagd en heeft er voor gezorgd dat Mina een normaal leven nu kan leiden volgend de artsen. De moeder van Mina vertelde tegenover de media dat haar kind niet meer ziek is, weer normaal kan eten en dat ze weer groeit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.