Lithoz ontwikkelt 3D-printer voor technisch keramiek

Lithoz ontwikkelt 3D-printer voor technisch keramiek

Lithoz ontwikkelt 3D-printer voor technisch keramiek
Lithoz, een spin-off bedrijf van de TU Wenen heeft een 3D-printer ontwikkeld die technisch keramiek kan 3D-printen. Deze machine wordt voor het eerst getoond op de Hannover Messe 2015.

De fabricage van enkelstuks of kleine series is vaak erg duur, vooral als het gaat om producten met geometrisch ingewikkelde vormen. Juist voor dergelijke toepassingen is de 3D-printer ideaal. De 3D-printers zijn bijna gemeengoed geworden, maar meestal kunnen ze alleen worden gebruikt voor het vervaardigen van delen van kunststof of metaal.

De Technische Universiteit van Wenen oftewel het spin-off bedrijf Lithoz heeft een methode ontwikkeld voor het 3D-printen van hoogwaardig technisch keramiek. De machine wordt onder de naam CeraFab 7500 gelanceerd op de Hannover Messe.

Bij andere 3D-printers ontstaat vaak het probleem dat het materiaal poreus blijft, dus dat de materiaaleigenschappen verslechteren. ‘Met de CeraFab 7500 wordt een hoge dichtheid en een extreme sterkte en precisie bereikt’, zegt Dr John Patzer, de CTO van Lithoz GmbH. ‘De oppervlaktekwaliteit is uitstekend waardoor nabewerking absoluut niet nodig is. Lees hier verder

Foto: Lithoz

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.