LSEV is een elektrische auto uit de 3D-printer

LSEV is een elektrische auto uit de 3D-printer

LSEV is een elektrische auto uit de 3D-printer
Volgend jaar komt een nieuwe elektrische auto op de markt. Het bijzondere aan deze nieuwe elektrische auto is, dat de auto met het gebruik van de 3D-printtechniek is gemaakt. De tweezits LSEV zoals de auto wordt genoemd, kost slechts drie dagen om te maken. Dit schrijft interestingengineering.com

De LSEV die veel weg heeft van de SMART is ontwikkeld door XEV Limited, een startup uit Hong-Kong, met een designcentrum in Italië en productie-eenheden in China. XEV Limited start binnenkort met de productie van hun 3D-geprinte elektrische auto. De startup verwacht dat de auto in het voorjaar van 2019 op de markt komt voor een prijs van rond de 10.000 dollar.

LSEV is een elektrische auto uit de 3D-printer
De LSEV is is 1,5 meter hoog, 2,5 meter lang en 1,3 meter breed. De auto is ongeveer zo groot als een SMART. De auto heeft een gewicht van 450kg en een topsnelheid van 70kmu. De auto kan volledig elektrische rijden tot een afstand van 150 kilometer.

Verschillende materialen 3D-geprint

De auto is voor het grootste gedeelte geprint met een 3D-printer. De makers hebben verschillende materialen gebruikt voor het 3D-printen. Zo is er gebruik gemaakt van nylon, polymelkzuur (een veelgebruikt 3D-filament) en rubberachtige TPU. XEV is gaan samenwerken met Polymaker, een in New York gevestigde materiaalontwikkelaar, om het materiaal te verbeteren om de auto flexibeler en stabieler te maken.

LSEV is een elektrische auto uit de 3D-printer

Veel interesse

Er is op dit moment al veel interesse in de 3D-geprinte elektrische auto. In China zijn al rond de 7000 aanvragen voor de auto. De 3D-geprinte auto van startup XEV is overigens niet de eerste 3D-geprinte auto in China. In 2015 bracht namelijk het bedrijf Sanya Sihai hun 3D-geprinte auto op de markt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.