Magic Candy Factory 3D-printer nu ook te koop in Nederland

Magic Candy Factory 3D-printer te koop in Nederland

Magic Candy Factory 3D-printer te koop in Nederland
De Duitse snoepfabrikant Katjes ontwikkelde voor consumenten een 3D-printer waarmee je je eigen snoep kan 3D-printen. Nu bijna twee jaar verder is de 3D-printer nu eindelijk ook te koop in Nederland en België. De Magic Candy Factory biedt de mogelijkheid je eigen Sweet Selfie te ontwerpen, te uploaden en te printen binnen 5 minuten.

De gelijkenis die de 3D-printer creëert ten opzichte van de werkelijke foto is gewoonweg verbazingwekkend. En zeg nou zelf, niets is toch leuker dan je eigen gezicht smakelijk op te eten. Toch is er meer. Als extra feature stuurt de Magic Candy Factory applicatie een timelapse video van de ‘sweet selfie’ print naar het e-mailadres van de maker, zodat deze de magie achteraf met vrienden en familie kan delen.

Katjes Magic Candy Factory

Naast selfies kun je met de Magic Candy Factory ook kiezen uit meer dan 100 verschillende vormen en lay-outs, upload een tekst of een foto en ervaar hoe je eigen creatie tot leven komt. Katjes Magic Candy Factory blijft zich ontwikkelen, vanaf dit jaar is het ook mogelijk namen en bedrijfslogo’s af te drukken. Het inzetten van 3D voedsel-printers wordt steeds populairder binnen de horeca, bij bruiloften en privé-feesten. Mensen kiezen voor 3D gedrukte snoepuitnodigingen, geprinte naambordjes en als presentje om hun gasten een exclusieve en gepersonaliseerde traktatie mee te geven.

Vrijwel iedereen kan genieten van deze snoepervaring, omdat alle gummies afkomstig van de Magic Candy Factory veganistisch, glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij en halal/koosjer vriendelijk zijn. Ze zijn gemaakt op basis van plantaardige ingrediënten en bevatten natuurlijke fruitextracten. Niet alleen zijn ze perfect voor speciale gelegenheden met diverse dieet wensen, je draagt hiermee ook direct bij aan een goede en gezonde leefomgeving.

Magic Candy Factory 3D-printer te koop in Nederland
Het magische verhaal van Magic Candy Factor

Baanbrekende ontwikkelingen

Sinds de oprichting in april 2015 is Katjes Magic Candy Factory wereldberoemd geworden door hun baanbrekende ontwikkelingen in het printen van gepersonaliseerd snoep. In minder dan 12 maanden na de start is de 3D print innovatie gelanceerd in winkels in Europa, de VS, het Midden- Oosten, China en online.

Na de retail is er ingezet op corporate gifting, privé-evenementen en bruiloften. Door het perfectioneren van de 3D-printvormen, teksten en logo’s in snoep, is de ‘sweet selfie’-functie als een unieke eyecatcher aan het assortiment toegevoegd. De “Magicians” hebben hun magie verspreid op wereldberoemde evenementen zoals Nerd HQ tijdens Comic Con in San Diego, de Halloween-partij van Heidi Klum in New York en een lancering van Nickelodeon in LA.

Magic Candy Factory is gebaseerd op FDM (fused deposition modelling) print technologie. Hier wordt een speciaal mengsel van natuurlijke veganistische ingrediënten opgewarmd en vervolgens aangebracht met behulp van een spuit om verschillende vormen en unieke combinaties te produceren.

3D-modelleringssoftware

De vormen worden ontwikkeld door het Katjes UK-team met behulp van 3D-modelleringssoftware en veranderd in G-code-instructies die de printer vertelt waar, in welke snelheid en welke frequentie elk van de lagen moet worden toegepast. Van een 3D-kikker tot Kerstkaart, van Selfie tot aan een eigen ontwerp, met de magische ervaring van 3D-printen kunnen klanten al hun fantasieën omzetten in snoep.
3D-printer magic candy factory katjes

1. Wat maakt Magic Candy Factory uniek

Er zijn drie factoren die de Katjes Magic Candy Factory zo uniek maken:
Een Custom Made “FDA-goedgekeurde” 3D Printer

De hardware wordt geproduceerd in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Printrbot. Zij zijn expert op het gebied van het vervaardigen van cutting edge 3D printers.

2. Speciaal gepatenteerde ingrediënten:

De ingrediënten geproduceerd door Katjes zijn specifiek ontwikkeld om te werken met FDM. De ingrediënten zijn Vegan, All Natural en vrij van Gluten & Lactose.

3. Plug & Play Design Software:

De software is ontwikkeld in samenwerking met Sur3D. Deze verandert het ontwerp van een klant direct in G-code instructies, waarna de printer een signaal krijgt. Dit signaal geeft aan waar er geprint moet worden, bij welke snelheid en de frequentie die nodig is om elk van de snoepjes te maken.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.