'Wij maken beter filament dan de Chinezen’

‘Wij maken beter filament dan de Chinezen’

Wij maken beter filament dan de Chinezen’
Het kostte Jasper Wille enige moeite om zijn vader Jan Peter mee te krijgen in 3D4Makers. Inmiddels is het bedrijf expert in het maken van hoogwaardig filament, de plastic ‘inkt’ voor 3D-printers. De volgende uitdaging is uitbreiding en een eenduidige strategie voeren.

Jan Peter Wille (58) kan bogen op ruim dertig jaar ervaring in de kunststofsector. Toen hij drie jaar geleden naar iets anders moest gaan uitkijken, maakte zoon Jasper (24) hem attent op 3D-printers. Aanvankelijk was Wille sr. sceptisch: ‘Ik kom uit een industrie gericht op massaproductie. Dan zie je zo’n apparaat dat er zes uur over doet om iets te printen: daar zag ik niet zoveel in.’Maar nadat hij via-via in contact kwam met Herman van Bolhuis, was zijn interesse gewekt.

3D Makers Zone

Van Bolhuis begon eind 2012 in een oude fabriekshal in Haarlem 3D Makers Zone, waar bedrijven en instellingen terecht kunnen voor hun 3D-printing-projecten. Er volgden brainstormsessies tussen vader en zoon Wille, en in 2015 gingen zij in een productiehal in Haarlem aan de slag met de bouw van een zogenoemde extruder-machine, voor de productie van hoogwaardig filament, de grondstof van een 3D-print, voor FDM-printers. FDM staat voor Fused Deposition Modeling. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.