MakerBot introduceert hout en ijzer filament

MakerBot introduceert hout en ijzer filament

MakerBot introduceert hout en ijzer filament
Het Amerikaanse 3D-printing bedrijf MakerBot heeft tijdens de CES 2015 in Las Vegas nieuw soorten filament gepresenteerd. Het gaat om bijzonder soorten filamenten. MakerBot komt met filamenten van esdoornhout, kalksteen, ijzer en brons. Deze nieuwe filamenten zullen volgens het bedrijf niet eerder dan eind 2015 op de markt worden gebracht, maar als het eenmaal is uitgebracht, dan gaat het ook groot worden binnen het 3D-printen.

Er wordt al door verschillende bedrijven geprint met hout. Zo heb je het bedrijf Jelwek die hun horloges printen van hout. Ook het bedrijf 4 AXYZ 3D-print met hout. Dit bedrijf print voornamelijk meubilaire. Het hout bestaat overigens niet voor honderd procent uit hout. Het gaat vaak om filament van zestig procent hout en veertig procent plastic.

Dit gaat overigens ook gelden voor de andere soorten filamenten die MakerBot op de markt zal brengen. Zo zal de ijzer filament ook niet voor honderd procent uit ijzer bestaan. Het filament zal voornamelijk bestaan uit plastic maar het heeft wel enkele componenten van ijzer. Hierdoor zal een 3D-geprint object van ijzer er anders uit gaan zien dan als het voor honderd procent uit ijzer zal bestaan.

Tijdens de CES 2015 presenteerde MakerBot hun 3D-geprinte hamer die gemaakt is van ijzer. en het handvat van esdoornhout filament. Zie bovenstaande foto. En ja, toegegeven de hamer ziet er ook niet uit als een echte hamer met een ijzeren kop en een echt houten handvat. Maar het feit dat er hamers geprint kunnen worden, is toch bijzonder te noemen.

Foto: MakerBot

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.