Nieuwe ontslagronde bij MakerBot

MakerBot stopt met het maken van 3D-printers

MakerBot stop met het maken van 3D-printers
Het gaat niet goed met MakerBot, het bedrijf achter de gelijknamige 3D-printers. Het bedrijf moet tegen alle verwachtingen in bezuinigen. De productie van alle hardware zal worden over gebracht naar een ander bedrijf. MakerBot zal zijn fabriek in New York gaan sluiten. Dit gaat gepaard met het ontslag van werknemers, schrijft het bedrijf op hun website.

De productie van onder anderen van de 3D-printers zal nu door het Amerikaanse Jabil worden uitgevoerd. Op die manier verwacht MakerBot beter aan de verwachte groei van de vraag naar 3D-printers te kunnen voldoen, zonder dat het bedrijf de vaste lasten moet dragen van hun eigen fabriek. De overgang van de productie naar Jabil zal de komende maanden gaan plaats vinden.

Eigen fabriek

Nog geen jaar geleden opende MakerBot hun eigen fabriek in New York. De opening van de fabriek zou volgens het bedrijf extra werkgelegenheid opbrengen. De nieuwe fabriek zou efficiënter werken en had een twee keer zo grote capaciteit als de voorgaande. Toch ging het al vrij snel slecht met het bedrijf dat ook eigenaar is van het 3D-print platform Thingiverse. Vorig jaar namelijk werd twintig procent van het personeel op straat gezet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.