Man 3D-print de onmogelijke driehoek

Man 3D-print de onmogelijke driehoek

Man 3D-print de onmogelijke driehoek
Iedereen heeft wel eens van Maurits Cornelis (M.C.) Escher gehoord. En anders wel zijn werken bewonderd in een museum. Escher – geboren in Leeuwarden in 1898 – was wereldberoemd met zijn onmogelijk, mathematisch tekeningen. Een van zijn meesterwerken is de waterval uit 1961. Hierin stroomt het water omhoog in plaats van naar beneden.

Escher maakte in zijn tijd ook vaak gebruik van de Penrose-driehoek. Ook wel de onmogelijke driehoek genoemd. De Penrose-driehoek is een onmogelijke figuur. De driehoek bestaat uit drie balken die alle drie loodrecht op de andere twee lijken te staan, maar tezamen toch een driehoek vormen.

Volgens vele is de onmogelijke driehoek niet het werk van Escher, maar van de Britse wiskundige Roger Penros die dit figuur bedacht en in 1958 publiceerde. De Zweedse kunstenaar Oscar Reutersvärd had dezelfde driehoek reeds in 1934 getekend.

Nu, vele jaren later, claimt een Amerikaan dat het hem gelukt is om de onmogelijke driehoek te printen met een 3D-printer. Zie bovenstaande foto. Op de foto zie je een witte versie van de onmogelijke driehoek die gemaakt is met de 3D-printer. Nu is de prangende vraag natuurlijk: hoe is het de man gelukt om de onmogelijke driehoek te printen van een figuur dat geen 3D vorm heeft?

Niet echt

Volgens sommige mensen op het internet, is de onmogelijke driehoek inderdaad niet echt. Volgens deze mensen is er te weinig schaduw te zien aan de rechterkant van de driehoek. Ook is er een foto op het internet opgedoken waarop je echt kunt zien dat het niet om een onmogelijke driehoek gaat. De “drie hoek” op de foto is zo gedraaid, dat de onmogelijke driehoek niet eens op een driehoek lijkt.

Foto: lolsnaps.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.