Man 3D-print replica AK-47

Man 3D-print replica AK-47

Man 3D-print replica AK-47
Het blijft voor veel mensen iets spannends hebben. Een 3D-printer en met die printer een wapen proberen te printen. We schreven er afgelopen tijd al enkele keren over. Zo blijkt het 3D-printen van een semiautomatisch wapen kinderspel en moest een Japanner voor twee jaar achter de tralies verdwijnen voor het maken van 3D-geprinte revolvers die daadwerkelijk konden schieten.

Toch weerhoudt het mensen er klaarblijkelijk niet van om een wapen te 3D-printen. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Reddit gebruiker EasilyUsed heeft enkele dagen geleden op internet een bericht gepost waarin hij een replica van een AK-47 Kalashnikov toont die gemaakt is met 3D-printen. Een voordeel van deze AK-47 is dat het om een speelgoedwapen gaat en dus niet om een 3D-geprint wapen waarmee echt geschoten kan worden.


De maker van de replica ontwierp de AK-47 in het 3D-programma Blender en prine het wapen met een halve kilo ABS. De man gebruikte twee verschillende 3D-printers. Een MakerBot Replicator 1 en een Flashforge Creator II. De maker van de AK-47 zij dat hij zes print opdrachten nodig had om de negen onderdelen te printen. In totaal duurde het printen van de AK-47 rond de 35 uur.

Foto’s: EasilyUsed

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.