Man 3D-print 's werelds kleinste werkende boormachine

Man 3D-print ’s werelds kleinste werkende boormachine

Man 3D-print 's werelds kleinste werkende boormachine
Sinds de opkomst van het huidige 3D-printen, zijn de afgelopen jaren al hele bijzondere dingen gemaakt met 3D-printers. Van het 3D-printen van sieraden tot aan het 3D-printen van huizen, niets is tegenwoordig meer te gek om te kunnen printen. Zelfs niet als het gaat om wat heel erg klein is.

Waar de meeste gebruikers van de 3D-print techniek graag grote objecten willen printen, geldt dit niet voor Lance Abernethy uit Auckland, Nieuw-Zeeland. De onderhoudsmonteur heeft namelijk iets wel heel bijzonders weten te 3D-printen. Een werkende boormachine. Maar het is niet zomaar een boormachine.

Abernethy heeft namelijk de aller kleinste werkende boormachine ter wereld gemaakt met een 3D-printer. Om te beginnen met het ontwerpen van de boormachine, maakte Abernethy gebruik van het CAD-softwareprogramma Onshape. Voor het maken van de boor maakte hij gebruik van de buitenkant van zijn “normale” boormachine.

Zodra Abernethy het juiste formaat had zoals hij dat wilde, begon hij de boormachine te printen met zijn Ultimaker 2 printer, met behulp van een 0,25 mm nozzle en een 0.04mm layer hoogte. Abernethy zette zijn 3D-printer op een hele lage print snelheid van 10mm per seconden. Het printen van de boormachine duurde rond de 25 minuten.

De boormachine bestaat uit twee helften plus een 3D-geprinte klem die op de motoras drukt. Om de boormachine daadwerkelijk te laten werken, heeft Abernethy gebruik gemaakt van een batterij die ook in gehoorapparaten zitten, miniatuur motortje en een kleine aan en uit knop. Voor de bedrading maakte hij gebruik van een kabel van een hoofdtelefoon. Hoewel het 3D-printen van de boor heel simpel was, was het in elkaar zetten van de boor een ander verhaal.

De 3D-geprinte boor heeft een afmeting van 17mm hoog, 7.5mm breed en 13mm lang. Om daadwerkelijk te boren heeft Abernethy een 0.5mm spiraalboor gebruikt waarmee hij door zachte objecten heen kan boren.

Nu Lance Abernethyde de 3D-geprinte boor heeft gemaakt, heeft hij alweer een nieuw doel voor ogen. Namelijk het 3D-printen van een nóg kleinere werkende boormachine met behulp van een nog kleinere batterij die hij inmiddels al heeft gevonden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.