Man bouwt 3D-geprinte robot die op Scarlett Johansson lijkt

Man bouwt 3D-geprinte robot die op Scarlett Johansson lijkt

Man bouwt 3D-geprinte robot die op Scarlett Johansson lijkt
Ontwerper Rick Ma uit Hongkong heeft zijn eigen robotvrouw ontwikkeld. Voor het ontwerpen van de robot maakte Ma gebruik van een model die veel weg heeft van de Amerikaanse actrice Scarlett Johansson. Maar Ma ontkent dat hij voor Scarlett Johansson heeft gekozen als model voor zijn robot.

Alle lichaamsdelen van de robot zijn door Ma op ware grote geprint met een 3D-printer. Het resultaat van de robot: een vrouw die kan praten, bewegen en zelfs haar gezicht kan bewegen. Ma heeft rond de 45000 euro uitgegeven om zijn ideale droomvrouw te bouwen, op zijn balkon in Hongkong. Ma heeft zijn robotvrouw de naam Mark 1 meegegeven. Niet echt een vrouwennaam.


De huid en het skelet van de robot zijn gemaakt van siliconen. Die verbergen de mechanische en elektronische delen die ervoor zorgen dat Mark 1 kan reageren en bewegen. Ma heeft de robot zo geprogrammeerd dat het in staat is om op gesproken commando’s kan reageren. Verder kan de robot haar armen en benen bewegen en kan zelfs haar gelaatsuitdrukking aanpassen en knipogen. Door de met vloeistof gevulde oogballen maakt de robot een nog menselijkere indruk.

Fascinatie

Ma had als kind al fascinatie voor robots. Hij keek vroeger veel naar tekenfilms over robots zoals Transformers. Als volwassene bleef Ma dromen over het zelf bouwen van een mechanische vrouw. Mensen in zijn directe omgeving verklaarde hem voor gek. Ze snapten niet dat Ma zoveel geld en tijd besteedde aan de bouw van de robotvrouw. Ma heeft ongeveer anderhalf jaar besteed aan het bouwen en programmeren van de robot.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.