Man bouwt 3D-printer van IKEA-kast

Man bouwt 3D-printer van IKEA-kast

Man bouwt 3D-printer van IKEA-kast
Sinds de opkomst van het 3D-printen en de 3D-printers, zijn er steeds meer mensen die hun eigen 3D-printer bouwen. Zo ook Salvatore Cacciatore, het voormalig hoofd van design research bij het Fiat Concept Lab. Salvatore die op dit moment freelance designer is, wilde graag zijn eigen 3D-printer bouwen.

De 3D-printer moest uit bestaande materialen worden gebouwd. In de kelder van zijn woning had Salvatore nog een IKEA-kast liggen. Van het kastje gebruikte hij de lades om er een Rostock delta printer mee te maken.

Om daadwerkelijk het IKEA-kastje om te bouwen tot 3D-printer, begon Salvatore de kastonderdelen op te meten en af te snijden. Zelfs de schroeven die bij het kastje hoorde, gebruikte hij om de 3D-printer te bouwen.

Om de 3D-printer een betere look te geven, verte hij de kast onderdelen zwart. Voor het bouwen van de 3D-printer had Salvatore ook plastic componenten nodig. Deze vond hij op het internet bij een bedrijfje uit Spanje.

Voor het maken van de Ball joint voor de 3D-printer, maakte Salvatore gebruik van carbolpijlen die hij in een sportwinkel had gekocht. De extruder, hot end en heated bed voor de 3D-printer kocht Salvatore weer apart.

Nadat Salvatore klaar was met het maken van zijn eigen 3D-printer, ging hij aan de slag om de printer daadwerkelijk te gaan gebruiken. In eerste instantie werkte de 3D-printer nog niet na behoren, maar na enkele aanpassingen wist hij de 3D-printer werkende te krijgen.

In onderstaande video kun je de 3D-printer aan het werk zien:

turicacciatore-3d-printer2

Foto’s: Salvatore Cacciatore

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.