Man krijgt boete voor heling 3D-printer

Man krijgt boete voor heling 3D-printer

Man krijgt boete voor heling 3D-printer
Een 23-jarige man uit Oss moet een boete van 750 euro betalen voor ‘schuldheling’. De man probeerde op 24 februari van 2014 een gestolen 3D-printer door te verkopen aan een geïnteresseerde ‘koper’. De koper in kwestie bleek een undercover agent te zijn. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

De straf die de Ossenaar kreeg van de rechters is fors lager dan de strafeis van het Openbaar Ministerie. Het OM vroeg twee weken geleden nog om een celstraf van twee maanden. De rechters wezen op het lange ‘tijdsverloop’ tussen de arrestatie van de verdachte en de inhoudelijke behandeling van zijn rechtszaak.

De verdachte moest twee jaar wachten op een eindoordeel terwijl de zaak niet als ingewikkeld werd gezien. Daarnaast had de Ossenaar zicht op een nieuwe baan. Deze zou hij meteen weer kwijt raken als hij zou worden opgesloten.

Marktplaats

De 23-jarige man kreeg twee jaar geleden de gestolen 3D-printer aangeboden door een onbekende man. Hij gaf een goede vriend de opdracht om de 3D-printer op Marktplaats te zetten. De 21-jarige man is vrijdag door de rechtbank vrijgesproken. Eerder eiste het OM een taakstraf van 80 uur. De 21-jarige man had van de Ossenaar gehoord dat de 3D-printer niet was gestolen. De daadwerkelijke dieven zijn nog altijd spoorloos.

Foto ter illustratie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.