Manav de 3D-geprinte robot uit India

Manav de 3D-geprinte robot uit India

Manav de 3D-geprinte robot uit India
Maak kennis met Manav, de 3D-geprinte robot uit India. Tijdens het IIT Mumbai TechFest werd de robot gepresenteerd aan het publiek. De robot is ontwikkeld door A-SET Training & Research Institute in New Delhi. A-SET is een academie gewijd in het opleiden van studenten in de assemblage en reparatie van elektronica en computerapparatuur.

Mabav is een zestig centimeter hoge robot, met een volledig 3D-geprinte lichaam, weegt ongeveer vier kilo en wordt aandreven door 21 servo’s. In beide ogen van de robot zit een camera en de makers hebben in beide oren een microfoon geplaatst waardoor de robot in staat is om het geluid te traceren. De robot werd grotendeels gemaakt van 3D-geprinte onderdelen van kunststof.

Diwakar Vaish, het hoofd van de Robotics & Research bij A-SET Training & Research Institute in New Delhi, zij dat het maken en programmeren van de robot ongeveer een maand in beslag nam. De robot kan volgens de makers praten, lopen en dansen. Daarnaast is de robot ook sportief want hij is zo geprogrammeerd dat hij push ups kan uitvoeren en hij schijnt volgens de makers ook te kunnen voetballen.

Manav zal volgens de ontwikkelaars tussen de $2500 en $4000 kosten. Afhankelijk van de eisen van de kopers van de Manav robot.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.