Medicijn uit 3D-printer goedgekeurd voor gebruik

Medicijn uit 3D-printer goedgekeurd

Medicijn uit 3D-printer goedgekeurd
Voor het eerst is een medicijn goedgekeurd die gemaakt is met een 3D-printer. Het Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft zijn goedkeuring gegeven voor de 3D-geprinte pil. Het middel heet Spritam (levetiracetam) en wordt gefabriceerd door Aprecia Pharmaceuticals.

Levetiracetam wordt gebruikt om epileptische aanvallen bij kinderen en volwassenen tegen te gaan. Het medicijn is laagje voor laagje geprint. Door het in te nemen met water, zal de pil makkelijk in het lichaam oplossen.

Het 3D-printen van medicijnen zat er al een lange tijd aan te komen. Wetenschappers van de Universiteit van Central Lancashire Preston waren vorig jaar al aan het experimenteren van 3D-geprinte medicijnen. Meest recent is het op maat printen van medicijnen door University College in Londen.

Het is de eerste keer dat de FDA een geneesmiddel dat met deze technologie vervaardigd wordt goedkeurt. Het medicijn zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2016 beschikbaar zijn.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] hartcellen te printen, er worden organen geprint door middel van biologische inkt en het eerste medicijn dat is geprint door een 3D-printer is goedgekeurd door het Amerikaanse Food and Drugs […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.