Medicijnen rollen straks uit 3D-Printer

Medicijnen rollen straks uit 3D-Printer

Medicijnen rollen straks uit 3D-Printer
Komen medicijnen straks uit een 3D-Printer rollen? Als het aan wetenschappers van de Universiteit van Central Lancashire Preston ligt wel. Het team onder leiding van Dr. Mohamed Alben Alhnan heeft een speciaal filament ontwikkeld die uit verschillende stoffen bestaat.

Met dit filament kunnen specifieke medicijnen worden geprint. De onderzoekers gebruikte voor het onderzoek een 3D-Printer van het bedrijf MakerBot, maar andere 3D-Printers kunnen straks ook dit medicijn filament printen.

Volgens de onderzoekers van UCLan kan de farmaceutische industrie rond het jaar 2019 daadwerkelijk gebruik gaan maken van het medicijnen filament om medicijnen te gaan printen. Uiteindelijk hopen de wetenschappers dat patiënten straks zelf in staat zullen zijn om medicijnen met de juiste dosis thuis te kunnen printen.

De nieuwe technologie biedt de zorg nieuwe opties bij het toedienen van medicijnen aan patiënten. Zo kan door het gebruik van software nauwkeurig de juiste dosering worden aangepast. Er zal ook enig nadeel kleven aan het 3D-printen van medicijnen. Zo kunnen mensen thuis straks ook naast medicijnen ook drugs printen. Zoals XTC bijvoorbeeld. Daarnaast bestaat ook de angst voor suïcidale mensen die in staat zullen zijn op pillen te printen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.