Microsoft laat je eigen jojo 3D-printen

Microsoft laat je eigen jojo 3D-printen

Microsoft laat je eigen jojo 3D-printen
Een jojo is een stuk speelgoed. Oorspronkelijk werden ze van ivoor en terracotta schijfjes gemaakt, tegenwoordig bestaan er ook varianten van hout, kunststof en metaal. Een jojo bestaat uit twee ronde schijven van gelijke grootte die door middel van een klein asje aan elkaar zijn verbonden.

De geschiedenis van de jojo gaat terug tot 500 v.Chr., toen de jojo’s nog van klei werden gemaakt. Een vaas uit de oudheid laat een jongetje zien die met een jojo aan het spelen is. Dat is het bewijs dat de jojo al eeuwen oud is.

In de 18e eeuw was de jojo razend populaire onder adellijke kringen in Frankrijk. De jojo werd een enorme rage in de twintigste eeuw in Amerika. Begin jaren dertig van de vorige eeuw werd de jojo populair in Nederland. Zowel bij kinderen als bij volwassenen was de jojo in die tijd razend populair. Eind jaren negentig van de vorige eeuw werd het jojoën “herontdekt”.

Nu, zo’n zestien jaar later, wordt de jojo nieuw leven ingeblazen dankzij het gebruik van de 3D-printer. Microsoft is de bedenker van de 3D-geprinte jojo. Het bedrijf wil nog steeds voorloper blijven als het gaat om technologie. Volgens kenners is het bedrijf de laatste jaren achterop geraakt door onder anderen Apple en Google.

Microsoft weet dat het gebruik van de 3D-print technologie de toekomst heeft. Het bedrijf heeft inmiddels het software en hardware aangepast op het gebruik van de 3D-printer. Ook biedt het bedrijf support aan voor 3D-printen in Windows 8.1.

Sinds enkele dagen kunnen liefhebbers van jojo’s hun eigen jojo 3D-printen dankzij Microsoft. Het bedrijf heeft vier verschillende jojo’s laten ontwerpen. De jojo’s zijn op vrijwel elke FFF-gebaseerde 3D-printer te printen. Nadat de jojo is geprint, is het makkelijk om de jojo te monteren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.