Mislukte Kickstarter campagnes 3D-printers

Mislukte Kickstarter campagnes 3D-printers
Kickstarter is een Amerikaanse crowdfundingwebsite, waarop projecten door derden gefinancierd kunnen worden. Vaak wordt crowdfundingwebsite ook gebruikt voor het binnen halen van geld voor 3D-printers. Vaak lopen die campagnes goed, maar soms mislukt de campagne waardoor je je investering kwijt bent.

We hebben drie campagnes voor je op een rij gezet die als “mislukt” bestempeld kunnen worden. De meest bekende is voor de lezers van 3D Printing Club de campagne van de Tiko 3D-printer. Een stijlvolle 3D-printer voor minder dan 200 euro. Te mooi om waar te zijn? Absoluut! In april van 2015 werd de campagne gestart van de Tiko 3D-printer.

Mislukte Kickstarter campagnes 3D-printers
Nadat de initiatiefnemers van de Tiko hun geld op de bank hadden staan maakte ze de ene na de andere twijfelachtige keuze. Uiteindelijk kwam ruim een jaar later de printer op de markt. Nou ja, een aantal 3D-printers. Volgens de gebruikers die een printer hadden ontvangen was de kwaliteit bedroevend.

Mislukte Kickstarter campagnes 3D-printers
De makers van de NexD1, een multi-material 3D-printer, hadden als doel om €200.000 op te halen. Dat lukte. Het bedrijf haalde uiteindelijk €363,994 binnen. De investeerders kregen argwaan nadat de informatie vanuit de leverancier niet betrouwbaar bleek. Veel van de investeerders haalden hun geld weer terug waardoor de teller met ruim een ton terug liep. Uiteindelijk besloot Kickstarter de campagne te beëindigen.

Mislukte Kickstarter campagnes 3D-printers
Het meest bizarre verhaal komt van de campagne van de Peachy 3D-printer. Deze 3D-printer zou op de markt worden gebracht voor een bedrag van maar $100. Er werd een bedrag van maar liefst $650.000 opgehaald. Een groot deel van dit bedrag werd niet gebruikt om de 3D-printer verder uit te werken, maar werd het geld gebruikt om een huis te kopen(!)

1 antwoord
  1. Harry van Deelen
    Harry van Deelen zegt:

    Het is jammer dat er voor deze mooie technologie blijkbaar zo weinig belangstelling is. Moet mij van het hart dat de voorbeeld mislukkingen, alle drie zijn beindigd door de financiële partner. Van een partij is het duidelijk dat het geld voor andere zaken werd gebruikt. Blijft dat de organiserende financiële partner blijkbaar erg weinig verstand van zaken had. De introductie van iets nieuws heeft in de historie vrij vaak start-up problemen, eigenlijk vaker dan geheel niet. Daar had rekening mee moeten worden gehouden.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.