Mummie krijgt gezicht dankzij gebruik 3D-printer

Mummie krijgt gezicht dankzij gebruik 3D-printer

Mummie krijgt gezicht dankzij gebruik 3D-printer
Een mummie van 1700 jaar oud heeft dankzij het gebruik van een 3D-printer een gezicht gekregen. In 2006 vonden archeologen de mummie in een piramidevormig graf in de buurt van het Chicama Valley, net ten noorden van de stad Trujillo in Peru. De archeologen die haar vonden gaven de mummie de naam Señora van Cao. Ze werd begraven in het jaar 400 na Christus.

Experts is het gelukt om vervolgens het gezicht van de vrouw te reconstrueren en te laten printen in 3D, zodat Señora van Cao een echt gezicht heeft gekregen. Bijzonder is dat dezelfde techniek is gebruikt die normaal gesproken dient om misdaden op te lossen.

Moche-cultuur

Señora van Cao behoorde tot de Moche-cultuur. De Moche-cultuur was een beschaving in het huidige Peru die bestond van ongeveer 0 tot 750 n.Chr. in de dalen van de rivieren Moche en Chicarna aan de Peruaanse kust. Wetenschappers hebben twaalf maanden gewerkt aan het reconstrueren van het gezicht. Dat hebben ze gedaan door de botstructuur van het gezicht te analyseren en dat te vergelijken met foto’s van vrouwen uit de omgeving van Magdalena de Cao.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.