NASA mailt moersleutel naar ISS voor 3D-printing

NASA mailt moersleutel naar ISS voor 3D-printing
Wat gebeurd er als je in de ruimte bent en je komt ineens erachter dat je iets nodig hebt wat er niet is? Het is niet zo dat bezorgdienst UPS even een uitstapje maakt richting het International Space Station. Normaal gesproken moeten astronauten van het ruimtestation enkele maanden wachten totdat de nieuwe voorraden aankomen bij het ruimtestation. Maar sinds het ruimtestation over een 3D-printer beschikt, hoeven de astronauten niet langer te wachten.


ISS Commandant Barry “ Butch” Wilmore had één ding nodig wat niet aanwezig was in het ruimtestation. Een moersleutel. Bij de NASA Ames campus werd vervolgens de moersleutel ontwikkeld in CAD en omgezet naar Gcode. Vervolgens heeft het bedrijf het bestand verstuurd naar NASA. Die hebben op hun beurt weer het bestand verzonden naar ISS waarna er meteen mee aan de slag kon worden gegaan.

Made In Space

Made In Space bouwde de eerste 3D-printer voor microzwaartekracht. Eind september werd de 3D-printer naar het ruimtestation verzonden. Tegen het einde van de maand november was de eerste 3D-print in de ruimte een feit. In totaal hebben de astronauten 21 verschillende objecten inmiddels geprint.

3d-printen-ruimte2
Maar dit was de eerste keer dat de astronauten behoefte hadden aan een specifiek stuk gereedschap van de 3D-printer. Dit was nog niet eerder gedaan. Binnenkort zullen de 21 objecten die zijn geprint, worden verstuurd naar de aarde. Daar zal NASA verschillende testen onderwerpen op de geprinte objecten.

Foto’s: NASA & ISS

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.