Nasa wil toekomstige ruimtebasissen lokaal printen

Nasa wil toekomstige ruimtebasissen lokaal printen

Nasa wil toekomstige ruimtebasissen lokaal printen
De Amerikaanse National Aeronautics and Space Administration (Nasa) heeft, in samenwerking met de organisatie America Makes, een wedstrijd gelanceerd voor potentiële bouwprojecten op onder meer de maan of andere planeten. Het initiatief kadert in het project Centennial Challenges, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om toepassingen te creëren die in de exploratie van de ruimte kunnen worden gebruikt.

Toen Neil Armstrong en Buzz Aldrin als eerste mensen op de maan landden, brachten ze in totaal slechts eenentwintig uur op het oppervlak van de natuurlijke aarde-satelliet door. Op het einde van de Apollo-campagne was het verblijf op de maan echter al uitgebreid tot drie dagen. De maanlander Lunar Module werd daarbij gebruikt als uitvalsbasis voor de verdere verkenning van het maanoppervlak.

Wanneer de Nasa teruggrijpt naar bemande missies naar de maan, de planeet Mars of andere bestemmingen in de kosmos, zal nog veel meer aandacht moeten worden besteed aan de huisvesting van de astronauten, die immers gedurende langere periodes een buitenaardse woonst zullen moeten betrekken. Lees hier verder

Foto ter illustratie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.