Nederland verliest van België op gebied van 3D-printen

Nederland verliest van België op gebied van 3D-printen

Nederland verliest van België op gebied van 3D-printen
Voor velen is het dé hype sinds de vorige TechniShow: 3D-printen, ook wel bekend als additive manufactering (AM). Voor anderen bijna de heilige graal omdat engineers de vrije hand krijgen in productdesign. Aan interesse voor het onderwerp geen gebrek.

Maar het aantal 3D-metaalprinters in Nederland blijft tot nog toe beperkt tot zo’n 20 stuks. Nederland loopt met deze technologie behoorlijk achter op de omringende landen, zoals België. 3D-metaalprinten krijgt een prominente plek op de komende editie van de TechniShow. Bezoekers aan de grootste technologiebeursbeurs in de Benelux (15 tot en met 18 maart in de Jaarbeurs in Utrecht) kunnen bij meerdere exposanten de nieuwste technologie om direct metalen producten te printen, live zien.

Net zoals ook hybride-concepten getoond zullen worden: 3D-printen op bestaande producten of gecombineerd met verspanende bewerkingen in één machine. Het gaat echter niet alleen om 3D-metaalprinten. Tegelijk met de TechniShow vindt de ESEF plaats, waaraan ook kunststofverwerkende bedrijven mee doen. Voor deze groep kan additive manufacturing eveneens veel betekenen. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.