Nederlands bedrijf 3D-print sculpturen van klei

Nederlands bedrijf 3D-print sculpturen van klei

Nederlands bedrijf 3D-print sculpturen van klei
De meeste mensen die thuis een eigen 3D-printer hebben staan, printen in het meeste geval met plastic om objecten te kunnen printen. Vaak werd gezegd dat het plastic waarmee geprint werd, biologische afbreekbaar is.

Dus goed voor het milieu. Dat blijkt toch niet te kloppen. Het plastic waarmee geprint wordt is helemaal niet goed voor het milieu. Sterker nog, het plastic waarmee geprint wordt, is even schadelijk als gewoon plastic.

Een Nederlands bedrijf is op het gebied van 3D-printen afgestapt van het printen met plastic. VormVrij 3D print als één van de weinige met klei. Het bedrijf is opgericht door Marlieke Wijnakker en Yao van den Heerik. Zij hebben voor het 3D-printen van klei een speciale 3D-printer ontwikkeld. Met deze 3D-printer kan keramiek worden geprint en zelf sculpturen.

Wijnakker en Van den Heerik startte hun project in eerste instantie door het printen van keramiek. Ze maakten vazen met een futuristische vormingen. Vazen die je normaal met de hand maakte, kunnen nu worden gemaakt dankzij de 3D-printer. Met de 3D-printer van VormVrij 3D kunnen keramiek flessen worden geprint in slechts vijftien minuten.

Naast het printen van keramiek, is het ook mogelijk om sculpturen te maken met de VormVrij 3D printer. Je hebt veel talent nodig om met je handen prachtige sculpturen te maken. Met de VormVrij 3D-printer is dat werk niet meer nodig. Het team van VormVrij 3D heeft alleen maar een goede scan van de persoon nodig om de perfecte vorm te geven. De printer doet daarna het werk.

Het eindresultaat van de 3D-geprinte sculptuur mag er zijn, alleen moet het team van VormVrij 3D wel enkele handelingen verrichten om de sculptuur perfect te laten lijken. Hieronder kun je het eindresultaat zien van de 3D-geprinte sculptuur. Maar zoals je kunt zien, ziet de 3D-geprinte sculptuur er al behoorlijk realistische uit.

3d-geprinte-buste

Foto’s: VormVrij3D

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.