Nederlands bedrijf ontwikkeld portable 3D-Printer

Nederlands bedrijf ontwikkeld portable 3D-Printer

Nederlands bedrijf ontwikkeld portable 3D-Printer
Het Nederlands bedrijf By Flow is bezig met het ontwikkelen van een 3D-Printer. Op zich niet bijzonder, maar de 3D-Printer die door de mensen van By Flow wordt ontwikkeld is dat in zekere zin wel. Zij zijn bezig met het maken van een portable 3D-Printer genaamd 3Dbyflow.

Deze 3D-Printer ziet er van de buitenkant uit als een reiskoffer, maar als je de koffer opent komt de 3D-Printer tevoorschijn. De makers van de printer zitten nog in de test fase en hebben ook nog geen datum aangegeven wanneer de printer op de markt wordt gebracht.

Het voordeel van deze 3D-Printer is dat deze gemakkelijk te vervoeren is in tegenstelling tot de huidige 3D-Printers. De 3Dbyflow is compact en weegt slechts zeven kilo. Ter vergelijking, er zijn 3D-Printers op de markt gebracht voor consumenten die een gewicht hebben van rond de dertig kilo.

Printen

Hoewel de printer nog niet op de markt is gebracht, heeft het bedrijf al wel kenbaar gemaakt dat het mogelijk is om met verschillende materialen te 3D-Printen dankzij de verschillende extruders. Voor de software kan gebruik worden gemaakt van STL, OBJ en G-code. De printer heeft verder een SD-kaart ingang, een bedieningsknop, een display en de mogelijkheid voor het gebruiken van een USB-stick.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.