Nederlandse 3D-print startup krijgt 750.000 euro investering

Nederlandse 3D-print startup krijgt 750.000 euro investering

Nederlandse 3D-print startup krijgt 750.000 euro investering
3D-printen wordt steeds populairder; tegenwoordig kan alles in 3D worden geprint, van sieraden tot huizen. Tot nu toe was het printproces behoorlijk ingewikkeld, waardoor 99% van de consumenten niet in staat is om een 3D-printer te gebruiken. De Nederlandse startup Printr is, dankzij een financieringsbedrag van € 750.000 (omstreeks $800.000*), klaar om in december zijn besturingssysteem Formide te lanceren, om 3D-printen op die manier voor iedereen toegankelijk te maken.

Financiering
Vandaag maakt de start-up bekend dat het 750.000 euro (807.000 dollar) aan financiering heeft opgehaald bij een aantal ervaren investeerders en ondernemers. De financiering zal worden gebruikt om het team te laten groeien, het product op te schalen en meer 3D-printfabrikanten te ondersteunen.

Toegankelijk
Douwe Bart Mulder, oprichter en CEO van Printr: “Het afdrukken van 3D-modellen is nog steeds een vrij uitdagende taak, deels vanwege de complexe instellingen van de printers. Soms zijn er wel 60 afzonderlijke parameters die per modelmoeten worden ingesteld. Met ons nieuwe platform Formide, nemen we deze belemmeringen weg en maken we 3D-printen voor iedereen toegankelijk.”

Het Formide-ecosysteem
Printr biedt meer dan alleen een online bedieningssysteem voor 3D-printers met Formide: het is een alles-in-één 3D-print-ecosysteem, waarmee de consument de mogelijkheid heeft zijn 3D-model te vinden, te configureren en te printen. Formide zal beschikbaar zijn op de volgende generatie 3D-printers en biedt een totaalpakket inclusief alle stappen van het 3D-printproces.

Samenwerking met 3DShap.es
Niet alleen was het printproces, maar ook het vinden van geschikte 3D-modellen, tot nu toe een ingewikkeld proces. Daarom is Printr een samenwerking aangegaan met 3DShap.es, de zoekmachine voor printbare 3D-content. De klant kiest een model in de webshop van het Formide-platform, past het aan zijn wensen aan met een configurator en streamt het rechtstreeks naar de 3D-printer.

The Element
Het Formide-platform heeft zojuist een gesloten beta met 250 testgebruikers afgerond in voorbereiding op de verzending van The Element. The Element is een streaming-apparaat, dat rechtstreeks kan worden aangesloten op uw 3D-printer via USB. Formide werkt zowel via The Element als via de volgende generatie printers.

Over Printr
Printr is opgericht door voormalig studenten van de Universiteit van Twente Douwe Bart Mulder (25 jaar, CEO), Cecile van der Waal (24 jaar, COO) en Chris Ter Beke (22 jaar, CTO). Het complete Printr-team bestaat uit 14 personen.

(*) De huidige wisselkoers

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.