New Balance lanceert hardloopschoen uit 3D-printer

New Balance lanceert eerste 3D-geprinte hardloopschoen

New Balance lanceert eerste 3D-geprinte hardloopschoen
New Balance lanceert de allereerste high performance running shoe met een 3D geprinte middenzool. Door een exclusieve samenwerking met 3D Systems en hun nieuwe DuraForm Flex TPU heeft New Balance nieuwe stappen kunnen maken in het gebruik van printed materiaal. De nieuwe middenzool laat zien dat er een revolutionair nieuw niveau flexibiliteit, gewicht en duurzaamheid mogelijk is met 3D printing. De nieuwe schoenen zullen in gelimiteerde oplage in april voor het eerst in de VS worden verkocht.

De ontwerpen van de 3D middenzool zijn gebaseerd op impactdata van honderden hardlopers. Al naar gelang de druk op de voet groter of kleiner is, biedt de schoen meer of minder demping. Deze design-volgt-data strategie gebruikte New Balance eerder in de Fresh Foam collectie. New Balance gebruikte de SLS techniek (selective laser sintering), een proces dat met behulp van een laser nieuwe poeder materialen laag voor laag omgesmolten tot stevig materiaal. Het nieuwe DuraForm® Flex TPU poeder zorgt voor een combinatie van stevigheid en elasticiteit die ideaal is voor hardloopschoenen.

New Balance lanceert hardloopschoen uit 3D-printer
Middellange afstandsloper en lid van Team New Balance Jack Bolas was in 2013 de eerste atleet die wedstrijden liep met 3D printed spike platen die speciaal voor hem gemaakt waren. New Balance heeft sindsdien 3D printed spikes gemaakt voor verschillende atleten, waaronder Olympisch atlete en 10 kilometer loopster Kim Conley. Ook voor honkballers en voetballers heeft New Balance inmiddels gepersonaliseerde schoenen gemaakt. Aaron Ramsey van Arsenal speelde de FA Cup finale in mei van dit jaar op een paar. New Balance verwacht de komende tijd meer data personalisatie te doen bij atleten uit Team New Balance.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.