New Balance verkoopt 44 paar 3D-geprinte hardloopschoenen

New Balance verkoopt 44 paar 3D-geprinte hardloopschoenen

New Balance verkoopt 44 paar 3D-geprinte hardloopschoenen
New Balance gaat komende vrijdag hun 3D-geprinte hardloopschoen op de markt brengen. Vorig jaar presenteerde het bedrijf al de hardloopschoen. De schoen is een samenwerking tussen New Balance en het Amerikaanse 3D Systems. De zogeheten midsole (de middelste van de drie lagen waar een zool uit bestaat) is met behulp van een 3D-printer ontwikkeld.

De nieuwe middenzool laat zien dat er een revolutionair nieuw niveau flexibiliteit, gewicht en duurzaamheid mogelijk is met 3D-printen. De zool wordt helemaal afgestemd op de drager en vervolgens geproduceerd met een 3D-printer.

New Balance gaat 44 paar van de 3D-geprinte hardloopschoenen verkopen. Het aantal van 44 is een knipoog naar New Balance eigenaar en voorzitter, Jim Davis die op Patriot’s Day in 1972 het bedrijf New Balance kocht. Komende vrijdag is het namelijk precies 44 jaar geleden dat het bedrijf werd gekocht.

Wie de unieke schoen wil kopen moet niet alleen geluk hebben, maar ook nog eens diep in de buidel tasten. De 3D-geprinte schoen kost namelijk 400 dollar. Omgerekend is dat 351 euro. De verkoop start komende vrijdag om 9 uur plaatselijke tijd. Vanaf die tijd kunnen geïnteresseerden de schoen kopen via het internet of in de New Balance Experience Store in Boston.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.