Nieuw Zeelander 3D-print miniatuur cirkelzaag

Nieuw Zeelander 3D-print miniatuur cirkelzaag

Nieuw Zeelander 3D-print miniatuur cirkelzaag
De Nieuw Zeelander Lance Abernethy uit Auckland heeft met zijn Ultimaker 3D-printer ’s werelds kleinste werkende cirkelzaag geprint. Hoewel het zaagblad draait kan je er niets echt mee zagen, aldus de Nieuw Zelander.

Hoewel je niets kunt met de miniatuur cirkelzaag, is Abernethy’s vinding wereldnieuws geworden. Eerder dit jaar kwam Abernethy in het nieuws met ‘s werelds kleinste werkende boormachine die hij ook maakte met de 3D-printer. Hij kondigde toen al aan met iets nieuws te komen wat nog kleiner zou zijn dan zijn boormachine.

De cirkelzaag van Abernethy is niet groter dan de 1 euro munt. Het maken van de cirkelzaag vergt een hoge nauwkeurigheid. Abernethy moest namelijk de losse onderdelen tot een werkend onderdeel maken. Voor het 3D-printen van de cirkelzaag gebruikte Abernethy PLA filament met een laagdikte van 0,02 tot 0,04 mm en schaaldikte van een halve millimeter.

De cirkelzaag van Abernethy bestaat uit vier 3D-geprinte onderdelen, twee helften van de behuizing, een zaagbeugelbescherming en het cirkelzaagblad. Om de cirkelzaag daadwerkelijk draaiende te krijgen, gebruikte de Nieuw Zeelander een miniatuur motortje en een batterij van een hoortoestel. Die hij ook gebruikte om de 3D-geprinte boormachine werkende te krijgen.

Het volgende doel van Lance Abernethy, is dat hij in de toekomst weer een miniatuur cirkelzaag zal printen die daadwerkelijk in staat zal zijn om iets te kunnen zagen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.