Nieuwe 3D-printer MIT is 10 keer sneller dan huidige 3D-printers

Nieuwe 3D-printer MIT is 10 keer sneller dan huidige 3D-printers

Nieuwe 3D-printer MIT is 10 keer sneller dan huidige 3D-printers
Onderzoekers van de Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben een nieuwe 3D-printer ontwikkeld die tien keer sneller is dan de huidige commerciële 3D-printers. De 3D-printer is in staat om printopdrachten binnen enkele minuten te voltooien terwijl de huidige 3D-printers dezelfde printopdracht in een paar uur doen.

De onderzoekers van de MIT ontwikkelde een nieuwe spuitkop voor de 3D-printer die op twee manieren verschilt met de printkoppen van de huidige 3D-printers: er zit een laser in de printkop die het een beetje laat smelten zodat het sneller kan stromen. Verder zit er een schroefmechanisme in dat printmateriaal met meer kracht door de spuitmond duwt.

Jaren

Volgens de onderzoekers van de MIT zal het nog wel een paar jaar duren voordat de print kop daadwerkelijk zal worden geproduceerd, maar het team heeft wel laten zien dat ze in staat zijn om een 3D-printer tien keer sneller te laten 3D-printen.

Voorzover deze technologie daadwerkelijk op de markt kan komen, hangt dat deels af van wat voor soort deal MIT kan aangaan. “Ik zou blij zijn als het op de markt komt”, vertelde universitair hoofddocent John Hart. ‘ Mogelijk gaan we een eigen 3D-print bedrijf oprichten of gaan we met bestaande 3D-print bedrijven samenwerken’ zegt Hart.

De technologie zou zeker nuttig zijn voor bedrijven die al desktop 3D-printers gebruiken voor prototyping, waardoor de afdruksnelheid drastisch wordt verlaagd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.