Nike 3D-print sprint spikes Allyson Felix voor Rio 2016

Nike gebruikt 3D-print-techniek voor sprint spikes Allyson Felix voor Rio
Sportmerk Nike komt opnieuw met een schoen  die gemaakt is met de 3D-printer. Het bedrijf ontwierp in 2013 de Vapor Laser Talon Football schoen. Dit was de aller eerste 3D-geprinte schoen van het bedrijf. Voor het volgende project werkt het bedrijf dit keer samen met de Amerikaanse Olympische kampioene Allyson Felix (specialiste op de 200 meter en 400 meter) om voor haar speciale sprint spikes te ontwikkelen voor komende Olympische Spelen in Rio de Janeiro in augustus. De atlete hoopt dat ze met deze nieuwe spikes – Nike Zoom Superfly Flyknit – haar successen van de Olympische Spelen van 2012 kan evenaren.

Nike Zoom Superfly Flyknit
Om de nieuwe sprint spikes te kunnen ontwikkelen, werkte de atlete nauw samen met een team van het Nike’s Sports Research Lab (NSRL). Om daadwerkelijk de perfecte sprint spikes voor Felix te ontwikkelen voor de komende Olympische Spelen in Rio, werd er door het team van Nike vooral gewerkt aan de sterkte, de pasvorm en de flexibiliteit van de sprint spike.

Nike gebruikte de Selective Laser Sintering (SLS) 3D-print-techniek om de zool van de spikes te kunnen printen. Nike heeft rond de dertig verschillende schoenzolen moeten 3D-printen voordat het bedrijf de juiste zolen had voor de sprint spikes van Felix. Het voordeel van het 3D-printen is dat het een paar dagen duurt in plaats van weken om de schoenzolen te ontwikkelen.

Nike 3d-printe de zool voor de sprint spikes
Tony Bignell, VP Footwear Innovation bij Nike zegt het volgende:“Our role in the Innovation Kitchen is to invent the future of performance innovation for athletes. We do that with a mission to make athletes better. In this work with Allyson, the product that has been created is making her measurably better. We’re seeing faster times in practice, more efficiency through and exiting the curb as well as unprecedented feedback from Allyson. We cannot wait to see how she performs in the spike throughout the coming months.”

Allyson Felix

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.