Noord-Korea showt medische 3D-printer

Noord-Korea showt medische 3D-printer

Noord-Korea showt medische 3D-printer
Noord-Korea beschikt sinds enige tijd over een 3D-printer die gebruikt gaat worden in de medische wereld. Het land claimt dat de 3D-printer kan worden ingezet om botten te printen, maar de 3D-printer kan ook worden ingezet in de tandheelkunde. Opmerkelijk is het wel te noemen aangezien je praktisch nooit wat hoort over 3D-printen in Noord-Korea.

De 3D-printer moet de Noord-Koreaanse doktoren helpen tijdens hun werkzaamheden. De doktoren in Noord-Korea maken gebruik van gedetailleerde beelden en modellen. Er zijn videobeelden naar buiten gebracht waarin is te zien dat er daadwerkelijk met een 3D-printer wordt gewerkt. Er wordt op dat moment gewerkt aan een 3D-geprinte onderkaak. Dr. Hwang Seong Hyeok, een lid van de Noord-Koreaanse departement tandheelkunde zei,, “With this new technology, we can mould various bone fragments through a detailed facial blueprint.”

Niet de eerste 3D-printer

Het is overigens voor het eerst dat er beelden naar buiten zijn gebracht over een werkende 3D-printer in Noord-Korea. Volgens een ander website in Noord-Korea is het niet de eerste 3D-printer die gebruikt wordt in het land. Een universiteit maakte reclame voor een 3D-printer op een vakbeurs in het land. Chan-Mo Park zegt dat er een paar 3D-printers zijn op de universiteiten, maar dat die vooral worden gebruikt voor het 3D-printen van solar lampen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.