Oefenen met opereren op botten uit de 3D-printer

Oefenen met opereren op botten uit 3D-printer

Oefenen met opereren op botten uit de 3D-printer
Artsen, arts-assistenten en studenten in het Erasmus MC kunnen vanaf vandaag moeilijke operaties oefenen op botten die geprint zijn met een 3D-printer. Op termijn zullen daardoor naar verwachting veel minder menselijke lichamen nodig zijn om in de snijzaal op te oefenen.

Artsen van het Erasmus MC en ingenieurs van TU Delft hebben de 3D-botten samen ontwikkeld. Ze zijn volgens de makers nauwelijks van echt te onderscheiden. De botten zijn daardoor prima bruikbaar voor het oefenen van operatievaardigheden door artsen in opleiding.

Pilot

Vandaag is een pilot van start gegaan. In de snijzaal van het Erasmus MC is een ingewikkelde ooroperatie geoefend op een 3D-geprinte schedel. Deze pilot is een van de eerste concrete resultaten van de Medical Delta, een samenwerkingsverband van artsen, onderzoekers en ingenieurs van het Erasmus MC, LUMC en de TU Delft.

Op 12 juni 2014 werden de eerste elf hoogleraren van de Medical Delta gelijktijdig geïnstalleerd tijdens een marathon-oratie. Vandaag worden in de aula van de TU Delft weer zeven hoogleraren benoemd die elk een korte oratie houden van acht minuten.

(Bron: NOS)

Foto: YouTube

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.