Oldtimer met 3D-geprinte LED-verlichting

Oldtimer met 3D-geprinte LED-verlichting

Oldtimer met 3D-geprinte LED-verlichting
Verzamelaars van oldtimers, en in het bijzonder die een auto bezitten van vóór 1904, worden vaak gedwongen om veel geld te betalen voor het herstellen of repareren van de auto. Daarnaast kleven vaak nog meer nadelen aan het hebben van een oldtimer. Neem de verlichting van zo’n auto.

Ouderwetse lampen op de auto zijn leuk, maar de verlichting van deze lampen voldoen allang niet meer aan de eisen van nu. Daarnaast kunnen de lampen van oldtimers brand veroorzaken vanwege acetyleen die voor de verlichting van de lampen moet zorgen.

Een verzamelaar van oldtimers en tevens specialist in 3D-printen, heeft een oplossing gevonden voor het probleem met acetyleen verlichting. Danni Suskin ontwierp een nieuwe lamp dat gebruik maakt van LED-verlichting. Suskin gebruikte dit voor zijn uit 1902 oldtimer. Een Delahaye. De auto werd gevonden in een schuur in Frankrijk en werd liefdevol gerestaureerd. Ssukin hoefde maar weinig werk te verrichten aan de auto omdat deze nog voor 95 procent intact was.


De 3D-geprinte inzetstukken kunnen binnen enkele minuten worden worden gemonteerd, en kunnen ook weer naar het origineel worden terug gebracht mocht de auto bijvoorbeeld worden tentoongesteld.

Suskin begon het proces zorgvuldig door de oorspronkelijke verlichting op te meten en vervolgens de vervangers te ontwerpen in het CAD-programma Cubify Invent. Een gebruiksvriendelijke en betaalbare 3D-software.

Aan de bovenkant voegde Suskin een plek toe voor de LED-lamp. Aan de onderkant voegde hij ruimte voor een inzet stuk voor 8 AA-batterijen. Het koste Suskin twee keer 11 uren om te printen van de opzet stukken. Zodra de 3D-geprinte opzet stukken zijn ingevoegd, is er geen onderscheid te maken met de originele lampen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.