Olli: Zelfrijdende bus uit de 3D-printer

Olli: Zelfrijdende bus uit de 3D-printer

Olli: Zelfrijdende bus uit de 3D-printer
In Washington rijdt sinds enkele dagen een bijzondere bus rond. Het gaat om een kleine, autonome bus met de naam Olli. De bus is 3D-geprint en is geheel elektrisch. De bus biedt plek aan zo’n twaalf passagiers. De zelfrijdende bus is ontworpen door Local Motors, het bedrijf dat in de toekomst 3D-geprinte auto’s op de markt wil brengen.

Samen met IBM ontwikkelden ze het voertuig, dat je dankzij Watson, de supercomputer van IBM, in normale taal kunt vertellen waar je heen wilt. Je kunt zelfs de bus vragen hoe de technologie werkt. Op de vraag “zijn we er bijna”, kan de bus ook antwoord op geven.

Olli: Zelfrijdende bus uit de 3D-printer

Op proef

Op dit moment rijdt de bus op proef door Washington heen, maar het is de bedoeling dat wanneer de bus beschikbaar wordt voor het openbaar vervoer, je de bus kunt opvragen middels het gebruik van een speciale app, net zoals je dit met Uber doet. Naast Washington zal de bus binnenkort ook te zien zijn in Miami en Las Vegas. LocalMotors is ook al bezig om de bus buiten de Verenigde Staten te testen. Kopenhagen en Berlijn zijn de mogelijke testlocaties.

John Rogers van LocalMotors heeft al plannen om honderden microfabrieken over de gehele wereld op te zetten om daar bussen te kunnen gaan printen en in elkaar te zetten. Volgens Rogers duurt de bouw van één bus ongeveer tien uur. Of er ook een microfabriek in Nederland wordt gebouwd is nog niet bekend.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] auto’s en bussen rijden, er nog teveel onvoorspelbare variabelen zijn. Je hebt al Olli, een zelfrijdende bus uit een 3D-printer (ook zo’n technologische ontwikkeling die verder gaat dan wij ons nu kunnen […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.