Omer Sagiv ontwerpt 3D-geprinte fiets Luna

Omer Sagiv ontwerpt 3D-geprinte fiets Luna

Omer Sagiv ontwerpt 3D-geprinte fiets Luna
Een fiets die gemaakt is met onderdelen uit een 3D-printer. We schreven er al eens eerder over. In Amerika ontwikkelde het bedrijf Industry uit Portland al eens een fiets die gemaakt is van 3D-geprinte onderdelen.

Een in Londen gevestigde industrieel ontwerper heeft sinds kort ook een fiets ontwikkeld die gemaakt is met 3D-geprinte onderdelen. De Luna zoals de fiets wordt genoemd, is een ontwerp van Omer Sagiv. De 3D-geprinte onderdelen van de fiets zijn gemaakt van nylon. Dit zorgt voor een stevige maar toch lichte fiets. De onderdelen die gemaakt zijn met een 3D-printer, is het frame van nylon, de voorvork en de stang.
luna-3d-geprinte-fiets2
Andere onderdelen van de fiets komen uit de fabriek. Dit zijn de wielen van de fiets en de dragers van de voorvork van de fiets. Doordat de meeste onderdelen van de fiets gemaakt zijn met een 3D-printer, blijven de productie kosten laag. Dit zorgt ervoor dat de fiets na wens kan worden aangepast.

Sagiv heeft voor het ontwerp van de fiets gekozen van zogenoemde hexagoonvormen (zeshoeken). Dit zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk materiaal gebruikt hoeft de worden om de fiets te produceren. De 3D-geprinte onderdelen van de Luna zijn eenvoudig op maat te printen. Dit zorgt ervoor dat er voor iedereen een geschikte fiets te verkrijgen is.

Foto’s: Omer Sagiv

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.