Onderzoekers 3D-printen kloppende hartcellen

Onderzoekers 3D-printen kloppende hartcellen

Onderzoekers 3D-printen kloppende hartcellen
Onderzoekers aan de Wake Forest School of Medicine zijn er in geslaagd om met behulp van 3D-printen kloppende hartcellen te creëren. De organoids, zoals de cellen worden genoemd hebben bij wetenschappers voor opwinding gezorgd. Critici daarin tegen zijn erg terughoudend. Zij vragen zich hardop af of de technologie niet te ver gaat.

De onderzoekers van de Wake Forest School of Medicine beschikken over een zeer gespecialiseerde 3D-printer waarmee de hartcellen geprint zijn. Volgens Ivy Mead, een afgestudeerde student aan de Wake Forest School of Medicine, klopt hart-organoid omdat het gespecialiseerde hartcellen bevat en omdat deze cellen signalen ontvangen van hun omgeving.

In een interview met het blad Popular Mechanics geven de onderzoekers aan dat de cellen moeten worden opgeslagen in dezelfde temperatuur als dat van het menselijk lichaam. Het team heeft verder gezegd dat zij in staat zijn van het “stimuleren van miniatuur orgaan” door middel van elektrische signalen.

In andere projecten heeft het team functionerende hartcellen gemaakt op basis van stamcellen en zelfgebouwd kunstmatig hartweefsel.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] van printbare materialen is het printen van menselijk weefsel. Onderzoekers zijn erin geslaagd om kloppende hartcellen te printen, er worden organen geprint door middel van biologische inkt en het eerste medicijn dat is geprint […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.