Onderzoekers willen in de toekomst ogen 3D-printen

Onderzoekers willen in de toekomst ogen 3D-printen

Onderzoekers willen in de toekomst ogen 3D-printen
Steeds vaker wordt op medische gebied gebruik gemaakt van de 3D-print techniek. De medische wetenschap ziet steeds vaker wat de voordelen van 3D-printen in hun vakgebied kan betekenen.

Recent zijn de verhalen van mensen en kinderen die hun leven hebben zien veranderen dankzij het gebruik van de 3D-print techniek.

Binnenkort kan een nieuw hoofdstuk op het gebied van 3D-printen in de medische wereld worden toegevoegd. Een groep van Italiaanse onderzoekers van studio MHOX publiceerde onlangs een studie waarin ze suggereren dat het in de toekomst mogelijk moet zijn om ogen te kunnen 3D-printen om slechtzienden weer hun zicht terug geven.

Het netwerk van zenuwen en impulsen wordt een kunstmatig, digitaal geconstrueerd stelsel dat zelfs zicht biedt dat beter is dan 20/20. De technologie, die ontworpen is door MHOX, heet “EYE” (verbeter uw ogen).

De onderzoekers van MHOX hopen mensen met visuele beperkingen en uiteraard blindheid, te kunnen helpen. De technologie kan er voor zorgen dat de operaties aan de ogen betaalbaar zal worden voor iedereen.

De onderzoekers van MHOX zijn van plan om gebruik te gaan maken van een soort bio-inkt om daadwerkelijk de “ogen” te kunnen gaan ontwikkelen en vervolgens te gaan 3D-printen. Deze bio-inkt wordt gemaakt van benodigde cellen uit het menselijk oog.

De operatie aan de ogen gaat als volgt. In eerste instantie zullen de oorspronkelijke ogen worden verwijderd via een operatie. Daarna worden de 3D-geprinte ogen in het hoofd van de patiënt geplast en zal het zicht van de patiënt worden verbeterd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.