Open Meals: Sushi uit de 3D-printer

Open Meals: Sushi uit de 3D-printer

Open Meals: Sushi uit de 3D-printer
Het Japanse Open Meals is één van de voorlopers op het gebied van 3D-foodprinting. Het bedrijf wil ervoor zorgen dat we onze favoriete gerechten kunnen 3D-printen waar en wanneer we maar willen. Deze week presenteerde Open Meals tijdens South By Southwest hun nieuwste pixel 3D-foodprinter. Het bedrijf beweert dat zelfs sushi uit de 3D-printer komt.

Naast sushi kan de 3D-printer ook hamburgers en ander voedsel 3D-printen. De prints uit de 3D-printer zien er uit als pixels. Alsof het bedoeld was voor een retrovideospel. Het gepixelde voedsel, inclusief sushi en hamburgers, wordt als eerste afgedrukt met behulp van het digitale platform Food Base dat gegevens opslaat over de exacte smaak, vorm, textuur, kleur en voedingsstoffen van voedingsmiddelen.

Robotarm

Vervolgens gebruikt de Pixel Food Printer een robotarm die kleine pixelblokjes van eetbare gel afdrukt met de bijbehorende aroma’s, kleuren en voedingsstoffen van het type voedsel dat wordt geprint.

Volgens de officiële website maakt de printer niet alleen eenvoudige reproducties, maar moedigt hij gebruikers ook aan om “alle gewenste gerechten te ontwerpen en creëren om de mogelijkheden voor voedsel enorm uit te breiden”. De Pixel Food Printer van Open Meals is nog niet verkrijgbaar en het bedrijf wacht nog steeds op de goedkeuring van het patent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.