Opnieuw miljoenen investering Shapeways

Opnieuw miljoenen investering Shapeways

Opnieuw miljoenen investering Shapeways
3D-print bedrijf Shapeways uit New York heeft tijdens een nieuwe investeringsronde een bedrag van maar liefst 30 miljoen euro binnen gehaald. Het geld komt van internationale investeerders onder leiding van Lux Capital, dat eerder in het van oorsprong Eindhovense 3D-print bedrijf investeerde.

Het geld dat Shapeways heeft binnen gehaald wordt gebruikt om de groei van het bedrijf te versnellen en nieuwe diensten te lanceren die gebruikers helpen bij het ontwerpen, maken en verkopen van 3D-geprinte producten. Deze 3D-geprinte producten worden voor een grootdeel in Eindhoven gedaan.

Sieraden collectie

Shapeways introduceert een sieraden collectie waar gebruikers de sieraden na eigen smaak kunnen gaan samenstellen. Ook kunnen de gebruikers uit zelfgekozen materialen kiezen. Daarnaast start Shapeways een initiatief waarbij het bedrijf designers ondersteunt tijdens het ontwerpproces.

Philips

Shapewyas werd tien jaar geleden opgericht in Eindhoven. Het 3D-printbedrijf is een onderdeel van Philips. In 2010 verhuisde Shapeways het hoofdkantoor naar New-York. Tot september vorig jaar was medeoprichter Peter Weijmarshausen CEO van het bedrijf. Greg Kress nam het stokje in februari van dit jaar over van Weijmarshausen als nieuwe CEO van Shapeways.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.