Orthin brengt 3D-geprinte prothese op de markt

Orthin brengt 3D-geprinte prothese op de markt

Orthin brengt 3D-geprinte prothese op de markt
Orthopedische instrumentmakerij Orthin, onderdeel van AchilleonZorg, heeft afgelopen week de eerste 3D geprinte beenprothese op de markt gebracht. Dit gebeurde in samenwerking met 3D printprofessional Oceanz. ,,Een stap met toekomstperspectief”, aldus Helma Bakker van AchilleonZorg. ,,In de toekomst zal digitaal modelleren en een 3D geprint hulpmiddel steeds vaker gaan voorkomen.” Orthin en Oceanz zijn trots op de samenwerking en dit behaalde resultaat. ,,Zorgverzekeraars kijken steeds kritischer naar orthopedische bedrijven. Het is zaak om ons te blijven onderscheiden. Naast de marktwerking in de zorg, zullen zorgverzekeraars in de toekomst steeds minder orthopedische bedrijven contracteren”, aldus Helma Bakker van AchilleonZorg.

Digitaal productieproces

Vooruitkijkend hierop heeft Orthin een aantal jaren geleden 3D scanners aangeschaft. Groot voordeel is bovendien dat de scanners meegenomen kunnen worden naar elke gewenste locatie. Het productieproces is daarmee nu volledig digitaal. Het digitale bestand verandert met behulp van diverse software tot een eindproduct.

Bij de geprinte prothesekoker is de tussenstap van een gefreesde mal en fysieke modellering in een werkplaats nu overbodig. Orthin heeft bovendien eigen kleinschalige 3D printers aangeschaft om vertrouwd te raken met alle technieken en processen.
Orthin 3D-geprinte prothese

3D printen binnen de medische industrie

Als 3D printprofessional ziet Oceanz een stijgende vraag naar direct toepasbare producten. ,,Deze prothese is hier een goed voorbeeld van. De prothese is geprint met een biocompatibel nylon materiaal (PA2200). Eén van de gecertificeerde kunststoffen binnen ons onlangs behaalde ISO 13485-certificaat”, vertelt Robert Groeneveld, sales engineer medical bij Oceanz.

,,Binnen het medisch werkveld heeft 3D printen de toekomst. Oceanz levert inmiddels diverse 3D print modellen voor de medische branche. Chirurgen, tandtechnici, onderzoekers en fabrikanten van medische hulpmiddelen, kunnen dankzij deze techniek efficiënter en nauwkeuriger werken. Het directe gevolg is dat patiënten hiervan profiteren, omdat zij steeds beter geholpen kunnen worden. Binnen vijf jaar zal 3D printen de medische wereld enorm veranderen.”

3 antwoorden
 1. Jantien Bethlehem
  Jantien Bethlehem zegt:

  Ik heb een varken die een gebroken poot heeft gehad waardoor de poot nu tekort geheeld is. Kan hier ook een prothese voor gemaakt worden?

  Beantwoorden
 2. Jantien Bethlehem
  Jantien Bethlehem zegt:

  Ik heb contact met een Lucas die zijn best wil doen om een prothese voor mijn varken zijn poot te maken. Werkt hij bij jullie?
  groeten,

  Jantien Bethlehem

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.