PancakeBot 3D-print pannenkoeken in elke vorm

PancakeBot 3D-print pannenkoeken in elke vorm

PancakeBot 3D-print pannenkoeken in elke vorm
Sinds kort is de eerste pannenkoeken 3D-printer op de markt gebracht. De PancakeBot, zoals de 3D-printer is genoemd, is een initiatief van het Amerikaanse bedrijf StoreBound uit New York. Deze 3D-printer kan pannenkoeken printen in welke vorm je maar wil. De pannenkoeken kun je ontwerpen op je computer, het deeg in de fles van de printer stoppen en vervolgens kun je gaan printen.

Het idee van de PancakeBot ontstond in 2013 met een eerste versie van Lego gemaakt. Het jaar daarop werd een werkende prototype gelanceerd,waarna er nog een jaar hard aan de printer, hardware en software werd gewerkt. Begin van dit jaar werd de huidige versie van de 3D-printer gelanceerd.

Om de printer in productie te doen, hadden de makers van de PancakeBot geld nodig. Rond de 50.000 dollar was er nodig. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen, gingen de makers van de 3D-printer een crowdfundingactie op touw zetten.

Via de website van Kickstarter. Al vrij snel nadat de printer op Kickstarter was gezet, ging het snel met het binnenhalen van het bedrag. Ondertussen is de teller behoorlijk omhooggeschoten. Op het moment van schrijven staat de teller op een bedrag van maar liefst 388448 dollar.

Geïnteresseerden in de pannenkoeken 3D-printer hoeven niet bang om met de 3D-printer te werken. Het blijkt heel makkelijk te zijn om met de printer te werken. Je hoeft ook geen goede tekenaar te zijn om een pannenkoek te ontwerpen na keuze. Het enige wat je hoeft te doen, is een afbeelding te kiezen en die in te voegen in het bijbehorende programma. Vervolgens de software van de 3D-printer de rest.


Wat je wel zelf moet doen, is het pannenkoeken beslag maken en het flesje van de 3D-printer vullen. De 3D-printer print vervolgens het plaatje keurig op de bakplaat zoals je kunt zien op onderstaande afbeelding.


Prijs
Wie de PancakeBot wil kopen, kan een donatie doen op de website van Kickstarter. Wie 179 dollar doneert, krijgt de 3D-printer vrij snel geleverd. Rond juli van dit jaar. De PancakeBot zal na de officiële lancering 299 dollar (of 277 euro) gaan kosten.

Foto’s: Kickstarter

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] maken het tegenwoordig mogelijk om eetbare ingrediënten te printen zoals kauwgom, pannenkoeken, pasta, chocola en snoep. Onderzoeksinstituut TNO deed daar een schepje bovenop en heeft een […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.