Papegaai krijgt nieuwe poot uit 3D-printer

Papegaai krijgt nieuwe poot uit 3D-printer

Papegaai krijgt nieuwe poot uit 3D-printer
Maak kennis met Mr. Ben: De éénpotige papegaai. Maandenlang moest het beestje op één poot door het leven gaan, wat voor de vogel erg moeilijk was. Gelukkig kan Mr. Ben dankzij de hulp van een 3D-printer weer geholpen worden aan twee werkende pootjes. De papegaai had erg veel last van het feit dat hij maar op één pootje kon staan.

Hij bleef telkens maar van zijn stokje afvallen, zo vertellen de eigenaren van het beest aan Mirror Online. Om die reden kon hij niet goed slapen en niet goed eten. Reden genoeg voor een aantal knappe koppen om met behulp van een 3D-printer een tweede pootje voor Mr. Ben te maken.

Al eerder werd er een poging gedaan om de papegaai van een nieuwe poot te voorzien. Deze had het beestje alleen binnen een paar dagen al kapot weten te knagen. Het nieuwe pootje zal daarom van steviger materiaal zijn.

Jason Pereira

De uitvinding is ontworpen door Jason Pereira, medewerker van een Londens bedrijf dat gespecialiseerd is in 3D-printen. „We hebben nooit eerder zo’n verzoek gehad. We zijn dan ook erg blij met deze uitdaging.” Om uiteindelijk een zo passend mogelijk pootje af te leveren, besloot het bedrijf veel filmpjes te kijken op Youtube, waarin papegaaien de hoofdrol spelen.

(Bron: Metro)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.