PassivDom print huizen binnen 8 uur

PassivDom print huizen binnen 8 uur

PassivDom print huizen binnen 8 uur
Het ontwerpen van kant-en-klare huisjes is een ware rage aan het worden. Op verschillende plekken in de wereld experimenteren architecten met prefab miniwoningen die je met behulp van 3D-printer binnen een dag in elkaar kan zetten. Neem de Oekraïense startup PassivDom.

Die gebruikt een robot als 3D-printer om delen van het huis te fabriceren. Zo levert de robot de muren, vloeren en het dak van een huisje van 38 vierkante meter binnen acht uur op. Ramen, deuren en leidingen moeten dan nog worden toegevoegd door een monteur.

PassivDom print huizen binnen 8 uur

Huisjes autonoom

De huisjes van PassivDom zijn ‘autonoom’ in de zin dat ze niet aangesloten hoeven te worden op externe aanvoer van stroom en water. De miniwoningen zijn voorzien van batterijen om zonnestroom op te slaan en ze filteren vocht uit de lucht. Ook zijn er ingebouwde voorzieningen voor de riolering.

PassivDom is gestart in de lente van 2017 en adverteert met prijzen tussen de 64 duizend dollar en 97 duizend dollar – oftewel 54 duizend tot 82 duizend euro. Deze prijzen gelden voor de kleinste versie van de prefabwoning.

(Bron: Business Insider)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.