People Footwear komt met 3D-geprinte schoenen

People Footwear komt met 3D-geprinte schoenen

People Footwear komt met 3D-geprinte schoenen
Het Canadese People Footwear heeft sinds kort een bijzondere nieuwe schoenencollectie op de markt gebracht. Het bedrijf heeft sneakers op de markt gebracht die gemaakt zijn van 3D-geprinte structuur. Anders dan bij andere 3D-geprinte schoenen, zien de sneakers van People Footwear eruit als alle andere “gewone” schoenen.

Schoenontwerper Damian Van Zyll De Jong is de oprichter van het bedrijf People Footwear. Samen met Matt Penner werkt hij aan de collectie schoenen. Met hun Stanley sneakers en Phillips schoenen bieden ze nu de eerste 3D-geprinte schoenen aan in hun assortiment. De 3D-geprinte schoenen zijn overigens niet in zijn geheel 3D-geprint.

Het voordeel van de 3D-geprinte schoenen van People Footwear is dat de schoenen dankzij het printproces extra stevig gemaakt kunnen worden. Tevens stroomlijnt 3D-printing het productieproces en vermindert het de hoeveelheid afval. Voor het 3D-printen van de schoenen maakt het bedrijf gebruik van een speciaal op EVA-gebaseerde kunststof

Schoenen
De Stanley, een van de eerste schoenen die het bedrijf aanbiedt, heeft een ademende bovenlaag met 3D-geprinte delen die een unieke structuur en textuur biedt. De makers van de schoenen zijn constant bezig met het verbeteren van elk onderdeel van elke schoen. De schoenen van People Footwear zijn overigens relatief goedkoop. Voor een bedrag van rond de 60 euro heb je al een paar.

Foto: People Footwear

1 antwoord
 1. Marieke van Dasselaar
  Marieke van Dasselaar zegt:

  Door een ongeluk heb ik operaties gehad waardoor ik 3,5 cm van mijn rechterbeen mis..

  Ik liep graag op het strand, dit kan niet meer omdat ik geen goed schoeisel hiervoor heb. Zou u op de 3d printer strandschoenen voor mij kunnen maken? Wat zijn hiervoor de kosten? Ik hoop dat u mij kunt helpen?

  Water en strandschoenen voor een heerlijke vakantie, waarin ik weer op het strand en door de zee kan lopen zou heerlijk zijn.

  Groet Marieke

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.