Peuter krijgt nieuw gezicht uit 3D-printer

Peuter krijgt nieuw gezicht uit 3D-printer

Peuter krijgt nieuw gezicht uit 3D-printer

Violet Pietrot

Goed nieuws voor een peuter uit Amerika. Het 2-jarig kind heeft namelijk een nieuw gezicht uit een 3D-printer gekregen. Violet Pietrot uit Portland kan eindelijk lachen. Het meisje leidt aan een zeer zeldzame aangeboren gezichtsafwijking. Wereldwijd zijn er honderd andere gevallen van kinderen bekend die geboren zijn met dezelfde gezichtsafwijking.

Door de aandoening staan de ogen van het kind verder uit elkaar dan bij een “normaal” kind en heeft Violet geen kraakbeen in haar neus. Volgens de moeder van Violet had ze hierdoor een vogelachtig gezicht.

Een plastische chirurg van het Boston Children’s Hospital heeft maandenlang zich voorbereid op deze ingrijpende operatie om het kind een ‘nieuw’ gezicht te geven. Dr. John Meara die de operatie uitvoerde, was het gebruik van 3D-printen van essentieel belang. De chirurg maakte verschillende modellen van het gezicht van Violet. Hij deed dit op verschillende tijdstippen om te kunnen zien hoe haar gezicht zich ging ontwikkelen.

Op de gemaakte modellen kon de chirurg oefenen om te kijken waar hij op de juiste plekken de injecties kon zetten. Zes maanden na de operatie gaat het beduidend goed met de kleine Violet. De familie en het ziekenhuis hopen via onderstaande video steun te kunnen bieden aan mensen die in dezelfde situatie zitten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.