Pinguïn krijgt pootje uit 3D-printer

Pinguïn krijgt pootje uit 3D-printer

Pinguïn krijgt pootje uit 3D-printer
Een pinguïn heeft dankzij het gebruik van een 3D-printer een nieuw pootje gekregen. Bagpipes zoals de pinguïn heet, kwam in 2007 terecht in het opvangcentrum International Antarctic Centre in Christchurch Nieuw-Zeeland. De pinguïn was verstrikt geraakt in een vislijn waardoor hij een pootje verloor. Jarenlang wist hij zich met pijn en moeite te redden op een poot, maar dankzij moderne techniek is die tijd voorbij.

Het was voor de pinguïn erg moeilijk om te wennen aan het gemis van een poot, en de meest gewone dingen vielen het dier zwaar. Zwemmen kon de pinguïn nog wel, maar om uit het water te komen moest hij halsbrekende toeren verrichten. Zelfs het kenmerkende loopje van pinguïns, het waggelen, zat er voor Bagpipes niet in.

Omdat de poot van Bagapipes niet volledig tot aan de romp was geamputeerd, ontstond het idee om een prothese te ontwikkelen dat er voor kon zorgen dat Bagapipes zich weer normaal kon voortbewegen. Met behulp van een 3D-printer werd er een prothese voor de pinguïn geprint.

30 uur

Het duurde ruim dertig uur voordat de prototype prothese was geprint. Daarna werden meerdere verschillende protheses geprint. Het 3D-geprinte pootje is gemaakt van plastic en heeft een rubberen bevestiging om zo goed mogelijk vast te blijven zitten om het stompje van de geamputeerde poot.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.